183 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Runde tepper

Disse teppene gir rommene en myk og innbydende atmosfære. De buede kantene og den runde formen skaper et beroligende fokuspunkt som føles mer avslappet enn de skarpe hjørnene på rektangulære tepper. Når de plasseres med omtanke, skaper de flyt og balanse i rommet. 

Legg et teppe under et rundt spisebord for å etterligne konturene over, eller la det definere et koselig loungeområde i rommet. Disse teppene egner seg spesielt godt i områder med mye trafikk og på barnerom, siden de ikke har noen skarpe kanter eller hjørner der man kan snuble i store leker på avveie. 

Med alt fra lekne prikkemønstre til nøytrale ensfargede gulvtepper er disse teppene også allsidige i stilen. Håndvevde tepper laget av naturlige fibre som jute og ull er slitesterke og har en struktur som er lett å ta på. Til syvende og sist passer dette enkle teppets myke silhuett til og varmer opp ethvert rom med koselige vibber og en innbydende form som samler rommet på en vakker måte.

Opprinnelsen til runde tepper

Disse teppene kan spores tusenvis av år tilbake til Sentral-Asia, der nomadestammer vevde solide ulltepper for å gi komfort under føttene og isolere teltene sine. Den sirkulære formen ga optimal dekning i runde boliger og forhindret samtidig sløsing med materialer. 

Etter hvert som de sentrale ildstedene ble mindre populære, fortsatte teppene å pryde samlingsplassene i runde jurter og telt i regioner som Marokko, Tyrkia og Persia. Tradisjonelle vevemetoder ga fantastiske motiver før disse teppene ble stadig mer kunstnerisk komplekse og etter hvert ble populære over hele verden på grunn av sin visuelle interesse og koselige stemning.

Materialer og veveteknikker som brukes i runde tepper

Tradisjonelle tepper flettes sammen av naturlige fibre som ull, bomull, jute eller silke ved hjelp av velkjente vevemetoder. Flatvevde tepper som dhurries har et luvfritt utseende med intrikate mønstre. Plussere alternativer, som ullberber, har en løkkekonstruksjon som gir dimensjonal tekstur. 

Tyrkiske shakes har vakre, symmetriske knuter, mens marokkanske Beni Ourains har et boho-lignende utseende. Mer moderne tepper har til og med en kunstferdig blanding av resirkulerte materialer. Til syvende og sist skaper flere materialer og vevestiler fantastiske, men slitesterke alternativer som passer til dekorative behov.

Unike egenskaper ved våre runde tepper

Våre tepper har en enestående kunstnerisk kvalitet med nyanserte mønstre som er vevd av dyktige kunsthåndverkere. Vi tilbyr eksklusive mønstre som du ikke finner andre steder, samt et stort utvalg av tilpasningsmuligheter - velg 160 cm størrelser, materialer eller farger. Samtidig som vi er tro mot tradisjonene, tilfører vi moderne følelser til gamle iranske motiver eller lekne, moderne trykk. 

Hvert eneste gulvteppe har også gjennomtenkte detaljer, fra delikate håndknyttede frynser til solid lerretsunderlag. Til syvende og sist gir teppene våre den perfekte kombinasjonen av estetikk, kvalitetshåndverk og holdbarhet, noe som gjør dem vakre og holdbare. Så kjøp disse teppene hos oss uten å tvile. 

Stylingtips for runde tepper

La disse teppene definere rom uten skarpe grenser. La et teppe flyte i en sittegruppe i stuen eller under nattbordet på soverommet for å skape en sammenhengende vignett.

Lek med skalaen og bruk et overdimensjonert teppe for å skape et dristig uttrykk i store rom.

Legg disse teppene over teppet for å få en luksuriøs tekstur og for å dempe lyden. Dette gjør hjem kontorer eller barnerommet ekstra koselig.

Gjør noe med tradisjonen ved å flankere en løper i gangen med disse identiske teppene i begge ender i stedet for rektangler. Dette er et flott supplement til trange rom. 

Måter å ta vare på runde tepper på

Støvsug teppene ukentlig, spesielt i områder med mye trafikk, for å unngå at det samler seg smuss. Flytt møbler av og til for å få full tilgang til teppet.

Rengjør flekker umiddelbart med en fuktig klut og tepperens. Ikke overmett, da fuktighet kan føre til mugg i teppebaksiden.

Fluff opp teppebunken ved å forsiktig gre akrylalternativene med en spesiell tepperive eller kost. Dette løfter opp mattene og gir teppet et frodig utseende.

Roter teppene med noen måneders mellomrom, slik at alle sider blir jevnt bleket. Hvis du roterer teppet konsekvent, slites noen områder raskere over tid.

Vanlige spørsmål om runde tepper

Hva gjør et rundt teppe med et rom?

Dette teppet introduserer myke, organiske former som føles mer avslappet enn stive rektangler. Den buede silhuetten samler møblene i innbydende vignetter som gir en mer innbydende innredning. De definerer rom uten grenser og tilfører dimensjonalitet gjennom myke teksturer eller vevd design. De allsidige størrelsene gjør også at disse teppene kan skape fokuspunkter uten å dekke hele gulvet.

I hvilke rom passer et rundt teppe?

Disse teppene egner seg godt i stuer, soverom, barnerom og inngangspartier der folk samles, takket være den runde formen som innbyr til samtale. Den trygge, kantløse formen forebygger også skader i barnerom på grunn av skarpe hjørner.

Hva er effekten av et runde teppe?

Dette teppet gjør et umiddelbart visuelt inntrykk med sin frie form, rike tekstur, fantastiske håndverk og tiltrekningskraft. Den lekne, runde designen gir en uformell følelse og ønsker gjestene velkommen inn i et avslappet, organisk rom. Til syvende og sist gir disse teppene koselig komfort.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });