Silke Tepper

243 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Silketepper - en kort oversikt

Tepper laget av fin natursilke kommer fra Asia og Orienten og er blant de mest verdifulle håndverksproduktene. Silken som brukes er kashmir, qom og kinesisk silke. Bearbeidingen deres har trolig vært kjent i nesten 5000 år. Det styrket økonomien, som den berømte Silkeveien viser. Til i dag regnes tepper laget av naturlig silke som en luksus, noe som skyldes deres produksjon og den komplekse prosessen med å skaffe silken: sommerfugllarver produserer dem for sine egne kokonger, utvinningen er komplisert. 

Ren silke er et naturlig materiale som inspirerer til spenning og fascinasjon som ingen andre. Den er myk, lett og elegant. Den reflekterer lyset og skaper en elegant glans. Et  håndknyttet silketeppe  er derfor et spesielt verdifullt håndverk med høy verdi. Tepper laget av den fineste kashmir eller  Ghom- silke har  ikke mistet noe av fascinasjonen til i dag. Et persisk silketeppe er alltid populært. De regnes fortsatt som luksusvarer hvis kvalitet kan sees ved første øyekast.

Antall knop per kvadratmeter tilsvarer verdien og finheten til materialet som skal bearbeides. Silketepper er nesten utelukkende laget med svært høye knutetettheter. Vanligvis av erfarne og spesielt talentfulle vevere. Den fine teksturen til silketråden tillater opptil 1 000 000 knop per kvadratmeter. Med rene silketepper er imidlertid mye høyere knutetettheter også mulig. Med 25 ganger 25 knop per kvadratcentimeter (!) nås imidlertid maksimal mulig tetthet. Det tilsvarer utrolig mange 6.000.000 knop per kvadratmeter.

Fra silkeormen til det edle teppet

Det hele starter med silkesnurren. Etter parring legger hunnen opptil 400 egg. Larvene klekkes og lever utelukkende av bladene til morbærtreet. En måned senere begynner de å snurre en kokong rundt seg selv. Imidlertid vil disse avlslarvene aldri klekkes fordi kokongen deres er for verdifull. Opptil 20 av disse kokongene vikles av samtidig og bearbeides til en enkelt tråd. Nå kan råsilken omsettes.

Når man knytter et teppe, brukes silke på mange forskjellige måter. Så den kan brukes til å sette visuelle aksenter. Da knyttes kun enkelte mønsterområder ut av ren silke for å oppnå stilige effekter. Andre tepper har kun en silkehaug, mens renningen og innslaget er laget av et annet materiale. Renning, innslag og luv er laget av ekte silke kun i rene silketepper. 

Hvilke egenskaper er karakteristiske for silketepper?

Det delikate og samtidig robuste i materialet samt den spesielle fargen gjør disse teppene så unike. De er tilgjengelige i myke pastelltoner, i naturlige farger og i veldig sterke farger, noe som gir sterke fargeaksenter. Levetiden deres er legendarisk. De går i arv, hundre års bruk er ikke uvanlig. I tillegg kommer deres høye knutetetthet, som ytterligere støtter egenskapene (spistens og fargeglans). Spesielt fine tepper laget av silke bærer en signatur som navngir den tyrkiske eller persiske knuteprodusenten.

Et håndknyttet silketeppe - utsøkt, verdifullt og usedvanlig elegant

Tepper laget av silke anses ikke bare som utsøkt og elegant, de ser også slik ut ved første øyekast. Alle som eier slike tepper blir jevnlig spurt om det av besøkende. Siden de er håndknyttet, er de alltid unike. Fargeleggingen din er unik, kvaliteten er absolutt førsteklasses. Hvert rom får en uforlignelig atmosfære. Tepper laget av silke henger ofte på veggen, hvor de er et sterkt blikkfang, men de kan også gås på: det viser motstandskraften deres. De kan også vedlikeholdes med milde midler. Tross alt blir mote laget av silke også vasket. Elskere kan velge mellom det tyrkiske Hereke, det indiske Ghom og det kinesiske silketeppet.

Tepper i den størrelsen og fargen du ønsker

Silketepper er tilgjengelige som dekorative spesiallagde tepper som kundene kan bestille i en farge etter eget valg og med en individuell blanding av materialer. De trenger ikke å være 100% silke, det er også veldig interessante blandinger med ull. På grunn av de mange samlingene får enhver smak pengene sine.

Moderne designertepper laget av silke og ull

Ull er et godt tillegg til silke fordi det bærer fargen. Mischioffs Nilanda Collection gir et eksempel. Andelen silke her er 70 %, med Tibey Collection er den 50 %. Følelsen og glansen er fortsatt de av rene silketepper.

Unike silketepper - Sichouk-kolleksjonen

Sichouk-kolleksjonen er ekstremt elegant og imponerer med sine filigrandetaljer. Designerne er Sascha og Dani Misio. Med disse teppene klarte de å kombinere klassiske og moderne elementer til uttrykksfulle komposisjoner.

Silketepper fra forskjellige regioner i verden

I dag er de fleste silketepper håndknyttet i Kina, India og Tyrkia (f.eks. Hereke silketepper). I tillegg er persiske silketepper kjent for sin fine knutetetthet. I India er Kashmir-regionen spesielt kjent for sine vakre Kashmit-silketepper, i Tyrkia er det byene Hereke og Kayseri. Et persisk silketeppe bærer også sin opprinnelse i navnet. Isfahan , Ghom og Tabriz står for den høye kunsten med teppeveving. Et kinesisk silketeppe eller et orientalsk silketeppe er nå sterkt basert på mønstrene til Hereke- og Ghom-tepper, men er - når det gjelder silkekvalitet og knyting - på høyeste nivå.

Riktig pleie av silketeppet

Så dyrebare som silketepper er, er vedlikeholdet relativt ukomplisert. Regelmessig støvsuging - minst en gang i uken - fjerner støv og smusspartikler. Spesiell oppmerksomhet bør rettes mot bunkens retning, fordi silketepper ikke bør støvsuges mot kornet. For å beskytte teppet er det også lurt å snu det hver sjette måned. Avhengig av formen på teppet og plassen, med 90 eller 180 grader. På denne måten unngås ensidig slitasje og silketeppet ditt holder seg vakkert lenge.

For mindre flekker er en lofri ullklut og varmt vann nyttig for vask. Det er viktig å fjerne flekken ved å duppe og ikke gni. Hvis det er trykkpunkter, kan de også etterbehandles med en fuktig klut. Gni ganske enkelt over det berørte området flere ganger i retning av lur. Ved tyngre tilsmussing vil en profesjonell rengjøring hjelpe teppet ditt til å skinne igjen.

Det rette stedet for silketeppet ditt

I årevis har silketepper vært mote og blir stadig mer populære og er alltid mote. Deres høykvalitets utførelse og eksklusiviteten til det bearbeidede materialet gjør dem til et stilig og ekstremt verdifullt hjemmetilbehør - enten det er i store eller små størrelser. Silketepper er i stand til å sette edle aksenter i et bredt utvalg av bo- og innredningsstiler , både som veggtepper og på gulvet. Fargene deres er strålende, materialet deres skimrer forsiktig og mykheten kan merkes med hvert trinn. Håndknyttede og av beste kvalitet, de gleder både kjennere og entusiaster og fyller hvert rom med et snev av luksus.

Et håndknyttet moderne silketeppe er håndverk på høyeste nivå. De fineste materialene og høye knutetettheter gir den enestående kvalitet, komfort og eleganse. Vårt utvalg tilbyr deg et stort utvalg av silketepper fra forskjellige regioner i verden. Og i mange former, størrelser og farger. Vi svarer gjerne på alle dine spørsmål og gir deg detaljert råd på veien til ditt skinnende kunstverk laget av den reneste silke.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });