Filter

Pris

-

Form

Kvadratisk

Løper

Rektangulær

Rund

Storleik

60 x 40 cm Rektangel & mindre

90 x 60 cm Rektangel

120 x 80 cm Rektangel

140 x 70 cm Rektangel

150 x 100 cm Rektangel

180 x 120 cm Rektangel

200 x 150 cm Rektangel

240 x 170 cm Rektangel

250 x 200 cm Rektangel

300 x 200 cm Rektangel

300 x 250 cm Rektangel

350 x 250 cm Rektangel

400 x 300 cm Rektangel

450 x 350 cm Rektangel

Lengde opp til 200 cm Løper

Lengde 201 - 300 cm Løper

Lengde 301 - 400 cm Løper

Lengde over 400 cm Løper

150 cm Ø Rund

200 cm Ø Rund

80 cm Kvadrat & mindre

100 cm Kvadrat

150 cm Kvadrat

200 cm Kvadrat

250 cm Kvadrat

Hovudfarge

Hvitt / Beige / Naturtoner
Hvitt / Beige / Naturtoner
Blåtoner
Blåtoner
Brune toner
Brune toner
Svart / Sølv / Gråtoner
Svart / Sølv / Gråtoner
Grønntoner
Grønntoner
Gule / Gulltoner
Gule / Gulltoner
Rosa / Lillatoner
Rosa / Lillatoner
Multi
Multi
Røde / Rust / Oransje toner
Røde / Rust / Oransje toner

Lengd/cm

-

Breidde/cm

-

Motiv

Abstrakt

Blomstermønster

Border

Ensfarget

Felt

Figurativt

Geometrisk

Gjennomgående mønster

Medaljong

Minimal

Nomadisk

Patchwork

Sikk-sakk

Sterkt mønstret

Striper

Materiale

Bomull

Naturfiber

Polypropylen

Ren ull

Silke

Sisal/Jute

Syntetisk fiber

Viskose

Bearbeiding

Håndknyttet

Håndvevd

Vevd

Opphav

Afghanistan

India

Iran/Persia

Pakistan

Tyrkia

Knutar/m²

ca. 122500 - 160000, middels fint laget

ca. 160000, fint laget

ca. 202500 - 250000, fint laget

ca. 360000, fint laget

ca. 490000, meget fint laget

ca. 90000 - 122500, middels fint laget

ca. 90000, middels fint laget

1896 Tepper
document.querySelectorAll('article.product').forEach(function(product) { const variations = product.querySelectorAll('.variation-item'); const productImages = product.querySelectorAll('.product-list-item'); if(variations.length > 0) { variations.forEach(function(variation) { variation.addEventListener('click', function() { variations.forEach(function(image) { if(image.dataset.id === variation.dataset.id) { image.classList.add('active'); } else { image.classList.remove('active'); } }); productImages.forEach(function(image) { if(image.dataset.id === variation.dataset.id) { image.classList.add('active'); } else { image.classList.remove('active'); } }); }); }); } });

Kelim tepper | Klassisk håndverk | Kjøp online

Kelimtepper, også kjent som flatvevde tepper, er mer enn bare vakre gulvbelegg. De er unike kunstverk med en rik historie og tradisjon som har funnet et nytt hjem i moderne interiør i Oslo.

Disse utsøkte teppene har sin opprinnelse i Orientens nomadekulturer. I motsetning til sine fluffy vevde motstykker er de vevd for hånd ved hjelp av en flatveveteknikk. I denne tradisjonelle prosessen veves naturlige fibre som ull og bomull forsiktig sammen til levende geometriske mønstre og fascinerende design. 

Forståelse av kelim tepper

Definisjon og egenskaper:

Disse teppene forteller historier om nomade kulturer, og hver knute er et levende teppe av geometriske mønstre og fargetoner. Disse vintage-skattene er håndvevd av ren ull og gir liv til rommet med sine unike design. Disse teppene er mer enn bare gulvbelegg, de er vevde lerreter som tar oss med til urgamle verdener av kunst og tradisjon.

Den historiske betydningen av kelimveving

Utviklingen av disse utsøkte teppene begynte med nomadekulturene i Orienten. De er ikke bare trendy på grunn av sin rike kulturarv, men også på grunn av sine praktiske fordeler. Disse teppene har lange tradisjoner og brukes fortsatt i dag av landsbyfamilier i mange land. De spesielle mønstrene og det fine håndverket gjør dem til en ressurs i ethvert interiør.

Populariteten til disse teppene fra Midtøsten og Anatolia skyldes også de til tider sjeldne og kostbare mønstrene, som gir oppholdsrom en helt spesiell estetikk. Å investere i dette teppet betyr derfor ikke bare å kjøpe et stykke historie, men også å bringe Orientens tidløse skjønnhet inn i dine egne fire vegger.

Kelimtepper har en tidløs tiltrekningskraft

Hvorfor kelimtepper har overlevd tidens tann

Disse teppene fascinerer med sin rustikke, tidløse sjarm. De er håndvevd av dyktige kunsthåndverkere i ren ull og vegetabilske fargestoffer, og hvert eneste eksemplar overgår alle trender. Disse geometriske flatvevde perlene forener arvelig håndverk med moderne stiler - det er kanskje derfor de har vært elsket i århundrer.

Kelimtepper i moderne interiørdesign

De blander boho-chic med moderne minimalisme - en frisk vri på eldgamle design. Disse flat vevde, geometriske perlene gir moderne rom jordnær varme og tekstur, enten de pryder gulv, vegger eller møbler, og tilfører enhver innredningsstil en frimodig stil. Deres tidløse tiltrekningskraft? Tidløs.

Undersøkelse av kelimteppenes mangfoldighet

Fargerike kelimtepper: Et spekter av vitalitet

Som vevde regnbuer sprudler disse teppene av kaleidoskopiske farger og mønstre. Hver fargetone har en nedarvet betydning - fra jordnære siennafarger til livlig karmosinrødt farget med vegetabilske pigmenter. Disse iøynefallende flatvevene er ikke bare dekor, men levende lerreter vevd med århundrer av kulturell kunst. Ta med deg den bohemske energien hjem!

Detaljert etterbehandling

Djevelen ligger i detaljene når det gjelder disse autentiske teppene. Intrikate frynser, delikate dusker og nøyaktig vevde ender vitner om generasjoner med omhyggelig håndverk. Disse håndlagde detaljene er ikke bare estetiske - de er håndverksmessige kjennetegn som viser hvert teppes unike opprinnelse. Ekte mesterverk under føttene!

Små kelimer: Accenter i alle rom

De kan også gjøre inntrykk i små rom. De små kelimene er perfekte aksenter som gir farge og mønster til ethvert miljø. Til tross for sin kompakte størrelse utstråler de en innbydende varme og gir rommet en koselig atmosfære.

Runde kelimer: Bryt rektangelet

De "runde kelimteppene" gir stuene dine en kreativ aksent. Med sin uvanlige form bryter de med den tradisjonelle rektangulære formen og gir rommet et lekent preg. 

Tidens skjønnhet: Kelimtepper i vintagestil

"Vintage Kelim"-teppene utstråler en helt spesiell sjarm. Med sin historie og patina tilfører de et nostalgisk preg til ethvert rom og forteller historier fra en svunnen tid. Disse kelimene er ikke bare et dekorativt element, men også et stykke kunst og kulturarv i hjemmet ditt.

Håndverket bak et kelimteppe

Materialer og teknikker som brukes til å lage et kelimteppe

Bak hvert eneste fascinerende kelimteppe ligger et intrikat håndverk. Nomadiske kunsthåndverkere vever disse flatvevde perlene i ren ull eller bomull ved hjelp av en møysommelig slit-tapestry-teknikk. Hver enkelt knute danner levende mønstre som bærer på flere tiår med kunstneriske tradisjoner. Ekte håndarbeid i hver eneste fiber!

Slik identifiserer du et ekte kelimteppe

Autentiske kelimtepper har tydelige håndverksmessige kjennetegn - nubret tekstur, litt ujevne mønstre, delikate frynser. Som vevde fingeravtrykk bærer hvert eneste eksemplar preg av skaperen. Fra ufullkomne mønstre til naturlig røyting - disse håndlagde kjennetegnene viser at du har funnet ekte våre - en kulturskatt, ikke masseproduksjon.

Pleie og vedlikehold 

Tips for rutinemessig rengjøring av kelimtepper

Behold kelimteppets livlige farger med enkel rutinepleie! Rist eller støvsug teppet regelmessig for å fjerne smuss og støv. Tørk forsiktig med et mildt rengjøringsmiddel hvis du har sølt mer. Unngå sterke kjemikalier som kan skade naturfibrene. Med litt omsorg kommer du langt med disse nydelige, håndlagde perlene.

Støvsug flere ganger i uken for å fjerne støv

Ikke la støv gjøre kelimens livlige mønstre kjedelige! Disse tykke, koselige flatvevene fungerer som lodne støvmagneter. Sørg for å støvsuge regelmessig - minst et par ganger i uken. En rask gjennomgang suger opp smusset før det males ned. Enkelt og greit for å holde det dyrebare vintage-teppet ditt friskt!

Håndtering av flekker og reparasjoner

Flekker og reparasjoner på disse teppene krever skånsomt vedlikehold. Tørk opp søl umiddelbart og bruk et mildt rengjøringsmiddel til vanskelige flekker. Profesjonell rengjøring anbefales for dyprengjøring. Små rifter eller frynser kan trimmes forsiktig, men omfattende skader kan kreve profesjonell reparasjon eller utskifting.

Langsiktig vedlikehold av kelimteppet ditt

Langtidspleie av kelimteppet krever spesiell oppmerksomhet og omsorg. Unngå direkte sollys for å unngå at fargene falmer. Hvis du snur teppet av og til, kan det bidra til jevn slitasje. Når du oppbevarer teppet over lengre tid, er det lurt å rengjøre det grundig og oppbevare det på et kjølig og tørt sted. 

Vanlige spørsmål om kelimtepper

Hva er kelimtepper?

Kelimtepper er flatvevde tepper med geometriske mønstre som er håndlaget uten knuter. I motsetning til knyttede persiske eller tyrkiske tepper, bruker kelimtepper en unik veveteknikk med ulltråder som er intrikat flettet inn i hverandre. Disse teppene byr på livlige farger og særegne kulturelle motiver.

Hvor kommer kelimtepper fra?

Kelimteppene kommer fra en rekke steder, blant annet Tyrkia, Afghanistan, Iran og andre regioner med rike vevetradisjoner. Hvert sted har sin egen unike kulturelle innflytelse og sine egne teknikker i fremstillingen av disse utsøkte teppene.

Hvordan lages kelimtepper?

Kelimtepper lages ved hjelp av en flatveveteknikk, der skuddtrådene veves tett gjennom renningstrådene for å skape en flat overflate uten luv. Denne metoden gir slitesterke, men likevel lette tepper med intrikate mønstre og levende farger.

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });