Filter

Pris

-

Form

Kvadratisk

Løper

Oval

Rektangulær

Rund

Storleik

60 x 40 cm Rektangel & mindre

90 x 60 cm Rektangel

120 x 80 cm Rektangel

140 x 70 cm Rektangel

150 x 100 cm Rektangel

180 x 120 cm Rektangel

200 x 150 cm Rektangel

240 x 170 cm Rektangel

250 x 200 cm Rektangel

300 x 200 cm Rektangel

300 x 250 cm Rektangel

350 x 250 cm Rektangel

400 x 300 cm Rektangel

450 x 350 cm Rektangel

550 x 350 cm Rektangel

Lengde opp til 200 cm Løper

Lengde 201 - 300 cm Løper

Lengde 301 - 400 cm Løper

Lengde over 400 cm Løper

200 cm Ø Rund

80 cm Kvadrat & mindre

100 cm Kvadrat

150 cm Kvadrat

200 cm Kvadrat

250 cm Kvadrat

300 cm Kvadrat

240 x 170 cm Oval

Hovudfarge

Hvitt / Beige / Naturtoner
Hvitt / Beige / Naturtoner
Blåtoner
Blåtoner
Brune toner
Brune toner
Svart / Sølv / Gråtoner
Svart / Sølv / Gråtoner
Grønntoner
Grønntoner
Gule / Gulltoner
Gule / Gulltoner
Rosa / Lillatoner
Rosa / Lillatoner
Multi
Multi
Røde / Rust / Oransje toner
Røde / Rust / Oransje toner

Lengd/cm

-

Breidde/cm

-

Motiv

Abstrakt

Blomstermønster

Border

Ensfarget

Felt

Figurativt

Geometrisk

Gjennomgående mønster

Medaljong

Minimal

Nomadisk

Patchwork

Sikk-sakk

Sterkt mønstret

Striper

Materiale

Naturfiber

Ren ull

Viskose

Bearbeiding

Håndknyttet

Håndvevd

Opphav

Afghanistan

India

Iran/Persia

Pakistan

Knutar/m²

ca. 122500 - 160000, middels fint laget

ca. 122500, middels fint laget

ca. 160000 - 202500, fint laget

ca. 160000, fint laget

ca. 202500, fint laget

ca. 250000, fint laget

ca. 302500, fint laget

ca. 360000, fint laget

ca. 40.000 - 90000, middels fint laget

ca. 40000, veldig grovt laget

ca. 422500, meget fint laget

ca. 62500, grovt laget

ca. 90000 - 122500, middels fint laget

ca. 90000, middels fint laget

3918 Tepper
document.querySelectorAll('article.product').forEach(function(product) { const variations = product.querySelectorAll('.variation-item'); const productImages = product.querySelectorAll('.product-list-item'); if(variations.length > 0) { variations.forEach(function(variation) { variation.addEventListener('click', function() { variations.forEach(function(image) { if(image.dataset.id === variation.dataset.id) { image.classList.add('active'); } else { image.classList.remove('active'); } }); productImages.forEach(function(image) { if(image.dataset.id === variation.dataset.id) { image.classList.add('active'); } else { image.classList.remove('active'); } }); }); }); } });

Gabbeh-tepper kommer opprinnelig fra Persia. I de sørlige delene av landet ble de håndknyttet av nomadefolkene. Ullen til teppet kom fra lokale sauer, og fargen ble oppnådd ved bruk av naturlige vegetabilske fargestoffer. Et persisk Gabbeh-teppe var beregnet for hjemmebruk. Hvert eneste Gabbeh-teppe er håndknyttet for sine fremtidige eiere. En fin idé, for på denne måten kunne det skapes et fargerikt utvalg av individuelle mønstre, farger og former. Den dag i dag inspirerer håndknyttede Gabbeh-tepper med et bredt spekter, alt fra stilig enkelhet til fargerik ornamentikk. Oversatt fra persisk betyr begrepet gabbeh noe sånt som "naturlig" og "rå".

Hva kjennetegner et moderne Gabbeh-teppe?

Persiske Gabbeh-tepper er umiskjennelige på grunn av deres relativt grove veving. To forskjellige tråder er tvunnet til en og jobbet som Ghiordes- og Senneh-knuter. Knutene er vanligvis mellom 80 000 og 240 000 knuter per kvadratmeter. Til sammenligning: med et veldig fint utformet teppe kan tallet være så høyt som 1 000 000. Gabbeh-tepper kjennetegnes av vakker ull. Dette utelukker imidlertid et altfor filigranmønster, fordi det ville bli forvrengt. Gabbeh ullteppet har sin helt egen stil, som skiller seg tydelig ut fra de fint dekorerte og industrielt produserte teppene, likevel er de  moderne Gabbeh-tepper. En Morgenland Gabbeh har en knutetetthet på opptil rundt 90 000 per kvadratmeter. Kvaliteten på disse fantastisk tykke teppene bør ikke under noen omstendigheter utledes fra en relativt lav knutetetthet. 

Mønstre, farger og kvalitet på Gabbeh-tepper

Gabbeh-tepper farges fortsatt med vegetabilske fargestoffer i dag. Enten Gabbeh-teppet er blått, rødt eller beige - her er det noe for enhver smak. Designene spenner fra geometriske mønstre gjennom livlige former til enkle dyremotiver. Fargene og mønstrene varierer avhengig av produksjonsland. I økende grad flyttes produksjonen til India. Den indiske produksjonen er på ingen måte dårligere enn den fra Iran. Fabrikkene i Iran har derimot begynt å spesialisere seg på finere knuter. En høyere knutetetthet lover en tettere og enda mykere haug. I tillegg er persisk ull mye mykere, mer robust og mer slitesterk. Gabbeh-teppet av høy kvalitet kan takke ullen og den edlere bearbeidingen, som også rettferdiggjør en tilsvarende høyere pris. Gabbeh-tepper kommer under en rekke valører, inkludert Kashkuli og Loribaft. 

Hvordan tar jeg vare på Gabbeh-teppet mitt?

Gabbeh er et tradisjonelt , håndknyttet persisk teppe med grov veving. De abstrakte designene, geometriske figurene og store fargeområdene er typiske. De håndknyttede kunstverkene er ikke bare vakre å se på, men krever også nøye og kontinuerlig stell.

 

Men hvordan tar du vare på og rengjør de håndknyttede orientalske teppene? Kan håndknyttede tepper støvsuges? Nedenfor er en kort veiledning om hvordan du tar vare på teppet. 

Minimere skader

Møll - Hvis det blir oppdaget møll i teppet, er det svært sannsynlig med møllangrep. Teppets underside og øvre haug gir ly for møllens larver, som kan kjennes igjen på de hvite spindelvevene. Regelmessig støvsuging kan forhindre dette.

Blomsterpotter - Overfylte eller lekkende blomsterpotter fører ofte til våte flekker på teppet. Vann kan føre til råte og mugg og bør unngås. Så lenge blomsterpotten står i et kar som kan samle vann er det ingen fare.

Oppbevaring- Hvis teppet oppbevares sammenrullet eller brettet, bør absolutt møllkuler eller sedertrespon brukes. Regelmessige kontroller er viktig. Vanntett emballasje gir ekstra beskyttelse.

Forhindre kraftig slitasje – En enkel, regelmessig rotasjon av teppet på sin egen akse fordeler fottrafikken jevnt over overflaten. For å unngå at haugen slites ned av støv og grus bør den også støvsuges med støvsuger. Under ingen omstendigheter bør vakuumvisper eller børstestøvsugere brukes. 

Hindre falming– Bleking fra UV-lys og plantefarger er også en risiko med gabbeh-tepper. Det intense lyset kan tørke ut og svekke ullfibrene i teppet. Det finnes en rask og rimelig løsning for å beskytte teppet mot sterkt sollys. Effektive UV-filtre for vindusruten, som knapt er merkbare, filtrerer innfallende lys og bidrar til å beskytte gabbeh-teppene.

Rengjøring

Til tross for forsiktig pleie og varsomhet, kan Gabbeh-teppet bli skittent over tid. Slitasje og skader er ikke spesielt attraktivt og kan repareres med riktig verktøy.

Støvsuging – Støvsugeren kan brukes så ofte du vil ved rengjøring av tepper. For å fjerne støv, sørg bare for å ikke bruke en støvsuger med harde børster. Etter å ha ristet ut teppet, kan gjenstridig støv løsnes fra begge sider ved å banke på det med en teppevisper. Etterfølgende støvsuging fjerner det eksponerte støvet.

Flekkfjerning– Skulle et Gabbeh-teppe bli skitnet til med kaffe, te, urin eller rødvin, er umiddelbart stell nødvendig. Feil bruk av kjemikalier som flekkfjernere kan skade teppet. I motsetning til hva mange tror, ​​skader salt også teppet mer enn det er bra for det. Rødvin bør derimot skylles ut umiddelbart med varmt vann og rengjøres med en ren, fuktig klut og fuktighetsgivende gallesåpe. Hvis du legger et tørt håndkle under, unngår du at overflødig vann renner ut. Hvis kluten blir misfarget av teppet, kreves det forsiktighet og profesjonell hjelp er tilrådelig.

Gallesåpe– Når du bruker gallesåpe, sørg for at den brukes riktig. Noen få dråper flytende gallesåpe med to kopper varmt vann røres i en bolle til det skummer og testes deretter på baksiden av teppet. Hvis fargen går, bør en profesjonell konsulteres. En myk børste dyppes i blandingen og gnis forsiktig på det berørte området. Blotting med en ren klut tørker området. Trinnene kan gjentas til flekken er helt fjernet. Å plassere ting under vil hjelpe luftstrømmen når teppet tørker.

Kjøp riktig Gabbeh-teppe til din bolig

Et Gabbeh-teppe passer perfekt inn i innredningen av stue, spisestue og soverom eller som Gabbeh-løper i gangen. Den myke haugen, variasjonen av farger - fra rødt til blått til mer nøytrale farger som beige - og utvalg av mønstre understreker en følelse av hygge. Gabbeh finnes i forskjellige størrelser, så et stort teppe, for eksempel på 200x300 cm, egner seg spesielt godt her. Gabbeh er spesielt populær hos oss fordi den vet hvordan den perfekt kombinerer sitt rustikke utseende med modernitet og tidløs eleganse.

Vårt utvalg av Morgenland Gabbeh-tepper kommer i et bredt utvalg av stiler, design og størrelser. Med kjøpet av et Gabbeh-teppe tar du en bevisst beslutning til fordel for et tradisjonelt orientalsk teppe  eller persisk teppe som oppfyller alle kravene til moderne boligdesign. Det er tidløst vakkert, varmeisolerende og et rent naturprodukt. Vi støtter deg også gjerne i søket etter et skreddersydd Gabbeh-teppe eller et annet teppe fra Morgenland som oppfyller dine forventninger – på nett og i vårt showroom. Fordi hvert av våre tepper beriker din individuelle bolig som et smakfullt tilbehør.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });