Berber Tepper

Berbertepper - Arte y Tradición del Norte de África en tus Suelos. Explora la Variedad de Berbertepper. ????️

33 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Berber tepper

Teppene knyttet i Maghreb-landene var opprinnelig vevde tepper. De sofistikerte knuteteknikkene og fargeleggingen med diamanter og andre ornamenter ble først lagt til senere i regionene bebodd av berbere. Begrepet "berber" refererer tilbake til berberfolket som bor i Nord-Afrika og er kjent for sin fargerike og kunstneriske teppeveving. Det moderne Berber teppet består hovedsakelig av ny saueull. På grunn av den høye kvaliteten på ny ull er de koselige Berber teppene svært slitesterke og enkle å ta vare på. Høy luv er spesielt luftig, men har kvaliteten til et ekte Berber teppe laget av ren ny ull. Et Berber teppe med en tette knuter er  robust og egnet for travle rom. Takket være sin tidløse design og luksuriøse utseende, er det marokkanske teppet et kjøp som vil vare.

Om opprinnelsen til Berber tepper

Et marokkansk teppe heter berber og kommer fra Nord-Afrika, hvor berberfamiliene har vært nomader i tusenvis av år gjennom landene Algerie, Marokko og Tunisia. I sin opprinnelige form var det et rent vevd teppe, først på 1900-tallet oppstod unike, forseggjort håndknyttede. Laget av ren ny ull, har de vært overbevisende med sin enkle skjønnhet og robuste funksjonalitet siden den gang. Ulike farger og mønstre gjenspeiler regionale forskjeller.

Kvaliteten på et berberteppe bestemmes av antall knop per kvadratmeter. Med en knutetetthet på 10 000 til 70 000 snakker teppekjennere om normal kvalitet. Hos oss fra Morgenland har de flotte Berber-teppene en knutetetthet på ca 40 000 til 90 000 knop. Det finnes også tre forskjellige typer knuter, enkel, dobbel og trippel, hvis navn er avledet fra antall tråder som brukes i hver knute. Knutebetegnelsene av fransk opprinnelse, som dobbel og enkel, gir informasjon om knutetrådene ble lagt enkelt eller dobbelt. Jo tettere det er knyttet og jo flere ulltråder som brukes til en knute, jo tettere, høyere kvalitet og dyrere blir teppet.

I tillegg til knutetettheten bestemmes prisen av kvaliteten på ullen som brukes. I dag kommer de fleste tepper fra fabrikker i Maghreb-landene nord for Sahara. Det er nå også produksjonsanlegg i Afghanistan, India, Pakistan og Tyrkia.

Berber tepper - farger, mønstre og former

Marokkanske tepper er vanligvis tilgjengelige i lyse (nesten hvite) farger som spenner fra jordbeige til myk grå. Som regel holdes de ganske enkle og viser lite eller ingen mønster. Hvis de er mønstret, tilbyr de tradisjonelt geometriske figurer som diamanter, trekanter og subtile linjer. I opprinnelseslandene lages imidlertid berbere også i fargede knuter. "Yngre"   Berber-tepper  viser tradisjonelle mønstre fordelt over hele teppeoverflaten, som er godt fremhevet av lyse farger. Berber-tepper er tilgjengelige i rektangulære og runde former, og de tilbyr et bredt spekter av forskjellige størrelser og dimensjoner, for eksempel det populære Berber-teppet 200x300 centimeter.

Et Berber teppe kombinerer mange fordeler

Berber er naturlige produkter som lover lang levetid på grunn av kvaliteten. De er robuste og slitesterke. I tillegg sprer de en koselig atmosfære og tilpasser seg enhver innredningsstil takket være deres naturlige farger. Knyttede tepper av ull har en spesielt tett og myk luv som demper hvert steg og gjør det å gå barbeint til en ren fornøyelse. Den som liker å ligge på bakken er med på kjøpet av en berber også godt rådet. I tillegg gjør lanolinen naturlig i saueull teppet smussavvisende og slitesterkt. Et skikkelig feel-good-teppe og allrounder!

Så Berber teppet ditt holder seg vakkert lenge

Det høye fettinnholdet i den nye ullen gjør at teppet ditt avviser smuss, noe som gjør det lettere å ta vare på. Likevel bør du alltid sørge for når du rengjør at din Berber er et rent naturprodukthandlinger som ønsker å bli behandlet med forsiktighet. Regelmessig stell inkluderer støvsuging i retning haugen. Fuktig tilsmussing kan fjernes med et absorberende kjøkkenhåndkle, men følgende gjelder alltid: dupp fra utsiden og inn og gni aldri! Mindre flekker og smuss kan fjernes med et spesialvaskemiddel for ull. Erfaring har vist at Berber teppemodellen generelt ikke tåler fuktighet godt, så det anbefales å lufte det regelmessig i tørt vær. Tepper rengjøres av en fagmann hvert fjerde til sjette år. Han vasker hele teppet grundig med et mildt vaskemiddel og behandler det deretter med ullfettet lanolin. På denne måten friskes fibrene og fargene opp og din berber vil forbli din følgesvenn i mange tiår.

Det rette teppet for ethvert rom

Enten det er firkantet eller rundt, et Berber teppe håndknyttet av ren ny ull fremhever hvert rom. Med sitt myke utseende og enkle eleganse gir det stuer en koselig atmosfære. Den iscenesetter også rustikke og tunge møbler, for eksempel et spisebord. På soverommet gir et marokkansk berber teppe komfort og en behagelig følelse av å gå, samt hjemmekoselige aksenter i arbeidsrommet. Korridorer og inngangspartier er utformet på en vennlig måte takket være den lyse fargen. Berber tepper bør imidlertid ikke gås på med (våte) sko for å unngå flekker.

Et tradisjonelt Berber teppe beriker ethvert konsept

Et tradisjonelt Berber teppe overbeviser med sin enkle naturlighet og sin myke overflate. Med sine nordafrikanske røtter overbeviser den i både orientalske og moderne livskonsepter. Det iscenesetter stilige antikviteter så vel som møbler i rustikk herregårdsstil eller minimalistiske møbler. Om ønskelig kan en berber sette fargeaksenter eller spennende kontraster.

Går du med tanker om å kjøpe et Morgenland Berber teppe, er vi gjerne din kompetente kontakt. Vi fører et bredt utvalg av tepper, farger, størrelser, mønstre og design i ulike prisklasser. Hvis du ønsker det, kan vi gi deg råd på nett eller personlig på telefon og følge deg i søket etter ditt eget favorittverk. Tross alt følger et teppe av høy kvalitet ofte eieren gjennom hele livet. Vi ser frem til å ønske deg velkommen som kunde.

Berber tepperensen: Slik rengjøres verdifulle tepper

Et Berber teppe gjør stuen innbydende og komfortabel. Disse teppene er slitesterke og slitesterke, men bør rengjøres regelmessig. I de fleste tilfeller er støvsuging og børsting tilstrekkelig. Det er noen få triks og hjemmemedisiner for å fjerne gjenstridig og tørket skitt. I det følgende vil du lære mer om de ulike mulighetene for Berber tepperensing.

Fjern tørket smuss med en myk naturbørste

Et Berber teppe kan støvsuges med en støvsuger. Du bør imidlertid stille enheten til et lavt nivå, ellers kan teppefibrene bli skadet. Bruk også et skånsomt tilbehør og kjør vakuumet jevnt og forsiktig over overflaten. Du kan fjerne tørket smuss fra Berber teppet med en myk naturbørste. Lett smuss og smuss kan vanligvis fjernes helt med en slik børste.

Praktiske pleieprodukter gjør rengjøringen enklere

Hvis skitten ikke kan fjernes ved støvsuging og børsting, kreves en teppevask. Med noen få praktiske triks, hjemmemedisiner og pleieprodukter kan du gjøre Berber tepperensen enklere. Heng det vaskede teppet stramt for å beholde formen. Etter tørking kan Berber teppet smøres igjen. Det naturlige fettinnholdet i ullen gjenopprettes ved å tilsette passende pleieprodukter. Dette holder teppet smidig og beholder sine lyse farger. Det binder også ullen til stoffet og gjør teppet mer motstandsdyktig mot gjensmussing. Før du vasker teppet, få teppematerialet sjekket av en ekspert. Avhengig av prosentandelen av silke, kan forskjellige rengjøringsmidler og rengjøringsmetoder brukes til et Berber teppe.

  • Lavt sugenivå med passende fester
  • Børst av med en myk naturbørste
  • Teppevask
  • Smøring

Støvsuging – slik rengjør du Berber tepper skikkelig

Fordi de er laget av ull og silke, anses Berber tepper som spesielt følsomme. Derfor bør du følge noen tips når du støvsuger. Støvsug kun teppet i luvens retning, da dette er skånsommere for ullen. Det er kun av og til nødvendig å støvsuge mot teppets retning ved dyptliggende smuss. Bruk kun egnede tilbehør ved støvsuging. Feil fester og for høyt sugenivå fjerner løse ullrester fra stoffet. Dette forstyrrer tovingen og Berber teppet utvikler lo. Luft Berber teppet regelmessig etter rengjøring, da det kan utvikle seg en økt lukt.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });