638 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Nepal-tepper

Hvis du leter etter et nytt teppe og verdsetter et spesielt materiale og et stilig utseende, så er tepper fra Nepal det beste definitivt en kategori du bør se nærmere på. Høykvalitets tepper fra Nepal kommer fra en gammel tradisjon. Materialet deres er den nye ullen til de nepalesiske sauene. Et spesielt trekk ved Nepal-teppet er måten det er produsert på: Et Nepal-teppe er fortsatt møysommelig knyttet for hånd i dag. Med rundt 40 000 til 90 000 knop per kvadratmeter er Morgenland Nepal-tepper av høy kvalitet. De interessante knuteteknikkene til denne typen tepper ble opprinnelig brakt til Nepal av tibetanere og fikk raskt verdensomspennende berømmelse takket være deres eksklusivitet og unike kvalitet.

Høy kvalitet og spesielle materialer av Nepal-teppene

Et teppe som er knyttet for hånd med så stor innsats kan ikke lages av et enkelt materiale. Faktisk er et Nepal-teppe knyttet av høykvalitets, ren ny ull fra sau. Av denne grunn er et håndknyttet teppe fra Nepal ikke bare kvalitativt overbevisende, men også veldig mykt og usedvanlig slitesterkt. Med enkel pleie kan du sikre at teppet ditt vil tjene deg godt i mange år, og at det myke materialet er en virkelig velsignelse for deg.

Hva er de grunnleggende egenskapene til et Nepal-teppe?

Tradisjonen med tepper kommer fra Tibet. Derfra flyktet folk til Nepal på 1950-tallet, hvor de gjenopplivet og videreutviklet teppevevingskunsten. I løpet av svært kort tid kom tepper fra Nepal veien til Europa fordi et sveitsisk initiativ fremmet den nepalesiske økonomien. Derfor gjorde eksperten J. Iten-Matiz en stor innsats. Han motiverte de nepalske produsentene til å orientere seg mot europeiske smaker. De utviklet deretter de typiske kantteppene med sin behagelige fargelegging, som veldig raskt ble en stor suksess. Grunnstoffet til teppene består av bomullstråder, haugen igjen er laget av ny ull med kontursnitt. Silke kan tilsettes.

Hva er fordelene og ulempene med nepalske tepper?

Disse teppene har utrolige fordeler og noen få små ulemper som vi ikke ønsker å skjule:

Fordeler

 • robust i stoffet og meget rustikk
 • elegant, tidløst design
 • kreative og moderne grenser
 • Regulering av inneklima
 • termisk isolerende
 • naturlige produkter laget av opptil 100 % ny ull
   

Ulemper

 • første lodannelse
 • svak initial ulllukt
 • relativt enhetlig og derfor begrenset produktdesign

I utgangspunktet er tepper fra Nepal alltid utmerket behandlet. Det høye innholdet av virgin ull gjør dem svært verdifulle, designene er tidløse. Kreativt utformede kantmønstre gir dem sitt spesielle preg. Haugen deres er slitesterk og motstår tilsmussing veldig godt. Ensfargefeltet er en ren smakssak. Selvfølgelig liker noen litt mer fargerike tepper.

Nepal-tepper hos TEPGO

Den sørasiatiske landlåste staten Nepal mellom Kina og India, som ligger i deler av Himalaya, har blitt et senter for ekstraordinær knutekunst de siste tiårene. De fleste av fabrikkene er basert i den nepalesiske hovedstaden Kathmandu og henter ullen sin fra sauer i de omkringliggende beitemarkene i høylandet. Denne kjennetegnes av en oppsiktsvekkende kvalitet og anses å være svært lettstelt. Kunstige tilsetningsstoffer er tabu i produksjonen, og Nepal-teppene er tradisjonelt knyttet for hånd. Knutetettheten kan være mellom 90 000 og 280 000 knop per kvadratmeter, med et gjennomsnitt på 155 000 knop. Designermerker som Luxor Style og Luxor Living lager nå teppemønstre, som kan variere fra enkle og elegante til svært uvanlige. Luxor Style-merket utviklet for eksempel Swarovski-kolleksjonene Luxor Style Princess, Noblesse, Queen og Royal, som kombinerer nepalesisk knyting med moderne teppedesign. Krystalldekorasjonene som gir Nepal-teppene en luksuriøs karakter kommer fra Swarovski.

Knutetettheten er gitt her i "knuter":

«Knuter» har blitt standard måleenhet for knutetettheten for disse teppene, med 200 knop tilsvarende en tetthet på rundt 280 000 knop per kvadratmeter, mens nedre grense er 60 knop (rundt 90 000 knop). Hvis et teppe fra Nepal har blitt knyttet med 200 knop, er det laget av ren silke.

Stilig teppedesign for en god atmosfære

Høykvalitets nepaltepper vil ikke bare overbevise deg med sitt flotte materiale, men også med sitt tidløse design inspirerer slike tepper enhver seere. Her finner du håndknyttede tepper i en lang rekke former, farger og design. Mens denne typen tepper tradisjonelt har elegante asiatiske elementer, er en rekke moderne varianter nå også tilgjengelige. Så du kan absolutt kjøpe et Nepal-teppe fra oss som passer perfekt til din individuelle smak.

Interessante varianter av Nepal-teppene i mønstre og farger

Vi har de riktige teppene for elskere av orientalske, tidløse og moderne stiler. Både om du vil ha et teppe i en dempet farge som et Nepal-teppe beige, Nepal-teppe rødt eller brunt, samt om du ønsker iøynefallende design i blått eller grøntforetrekker, vi har et interessant utvalg av vakre tepper for deg. Enten det er klassisk og monokromt, diskret mønstret, fargerikt og iøynefallende eller med et uvanlig design - et nepalteppe er alltid et vakkert blikkfang som fremhever hvert rom. Som med fargene og mønstrene, har du mye valg når det kommer til størrelsen på ditt nye Nepal-teppe. I tillegg til spesielt store tepper finner du også smale og små tepper hos oss. Hvis du er ute etter et veldig spesielt format, kan du gå for et nepalteppe rundtbestemme og dermed anskaffe et veldig interessant tilbehør. Så det finnes et passende Nepal-teppe eller Nepal-teppeløper for hvert rom i hjemmet ditt.

Et vakkert Nepal-teppe for alle rom

 Ethvert rom kan bli fantastisk forbedret med et teppe fra Nepal. Vi har ikke bare de riktige teppene til stuen din, men også vakre eksemplarer til soverommet eller arbeidsrommet. I prinsippet passer et elegant teppe i en subtil farge inn i ethvert rom. Et slikt eksemplar er tidløstog tåler også en rekke ominnredninger av lokalene dine. Men du kan også velge et nepalteppe på 250x350 centimeter, som blir midtpunktet i rommet: et teppe med et slående mønster og sterke farger skiller seg mer ut og tar dermed posisjonen som det viktigste tilbehøret i rommet. Iøynefallende tepper med de typiske asiatiske mønstrene er et godt blikkfang, spesielt i stue og arbeidsrom.

Oppretthold skjønnheten til tepper med riktig omsorg

For at ditt nye Nepal-teppe skal se ut som nye år senere, bør du ta godt vare på det. Siden Nepal-tepper er moderne laget av den spesielle høylands-jomfruull, trenger de pleie som beskytter ullfettet. Derfor bør du ikke bruke en vanlig teppesjampo som inneholder fettoppløsende stoffer. Støvsug regelmessig ditt edle Nepal-teppe i retning av fibrene. Blir du skitten kan du rengjøre Nepal-teppet ved å duppe og eventuelt bruke lunkent vann. På denne måten får du et vakkert teppe som vil inspirere deg i mange år fremover, både med sin utmerkede kvalitet og sitt ekstraordinære utseende.

Konklusjon: Nepal-tepper billige som spesialtilbehør til hjemmet

Med et teppe fra Nepal kjøper du et produkt av høy kvalitet som imponerer med sitt myke materiale, sin uvanlige knuteteknikk og sin flotte design. Enten edelt og tidløst eller slående og moderne: et nepalteppe er alltid et eksklusivt valg. Nepal-tepper er også slitesterke og derfor spesielt slitesterke. Med et teppe som dette gjør du det riktige valget for hjemmet ditt - for soverom så vel som for oppholds- eller arbeidsrom.

Verdt å vite om Nepal-tepper

Selv om tibetanere som emigrerte til det som nå er Nepal utviklet tepper på midten av 1900-tallet, var teppevevingskunsten kjent i regionen allerede før det. Den nye ullen til den nepalesiske sauen, som beiter på opptil 4000 m i Himalaya, er et utmerket materiale for tepper av alle slag.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });