Keshan Tepper

Keshan-tepper - Tidløs Eleganse for Ditt Gulv. Velg Ditt Keshan-teppe i Vår Kolleksjon. ????

715 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Hva er Keshan-tepper?

Det vanligste materialet som brukes til Keshan-tepper er ull, men det brukes også silke. Knutetettheten kan variere fra 90 000 til 500 000 per kvadratmeter, bundet asymmetrisk i mønstre med en sentral medaljong. Dette elementet bestemmer designet. Det er også svært forskjellige Keshan-teppemønstre i blomsterformer eller som nisjemotiver. Et sentralt trekk ved disse teppene er deres ensartede farger i rødt, blått og beige i mørkere toner. Dette gjør at teppene ser subtile ut. To tråder mellom radene og den eksepsjonelt høye kvaliteten er også karakteristisk. Det betyr at tepper fra Keshan (eller Kashan) står for det ekte persiske, som passer godt til klassisk-rustikk, men også veldig godt med moderne møbler.

Inntrykk fra Keshan

I århundrer har den persiske byen Keshan vært kjent for sine persiske tepper, som nå er kjent for å være utmerket valuta for pengene. En av de lengste knutetradisjonene av alle orientalske tepper finnes i Keshan. Det orientalske teppet fra Keshan har vist seg å ha eksistert siden 1500-tallet, og utgravninger har til og med funnet tepperester fra førkristen tid. Siden 1950-tallet har disse persiske teppene vært veldig populære i Tyskland og i hele Europa, noe som hovedsakelig skyldes fargevalget og holdbarheten og levetiden. Godt bevarte eldre tepper fra Keshan får ofte svært høye priser.

Som allerede nevnt er den iranske byen Keshan, ikke langt fra Teheran og Isfahan, også kjent som Kashan og andre skrivemåter. Det er en gammel persisk by med et rykte i verdensklasse for håndknyttede tepper. Keshan-tepper oppfyller derfor de høyeste standarder og kommer fra det fineste tradisjonelle håndverket. Museer setter også pris på dette: et av de mest kjente persiske teppene er Ardebil-teppet, som for tiden er utstilt på Victoria and Albert Museum i London. Han sies å være fra Keshan. Byen var et viktig handelssenter på Silkeveien i det persiske riket. Etter at handel ble mindre viktig, stolte innbyggerne i økende grad på sine håndknyttede Keshan-tepper som en eksport hit, som ikke har endret seg til i dag. 

Det finnes utallige fabrikker i byen hvor den beste ullen og av og til silke er knyttet. Teppeproduksjonen i Keshan måtte også slite med periodiske kriser, men den er i en utmerket posisjon på 2020-tallet. Bransjeeksperter setter stor pris på Keshan-teppene, samlere betaler noen ganger utrolige summer for historiske modeller. Dette beviser igjen levetiden til disse teppene, som varer i mange tiår og til og med århundrer. Hos oss finner du ekte Keshan orientalske tepper. Vi må advare mot imitasjoner fra India, for kvaliteten deres stemmer ikke overens med originalene.

Konklusjon

Fordyp deg i Keshan-teppenes verden og oppdag Orientens kunst. Hvert mønster ligner et maleri og er unikt i seg selv. Mønsteret er den viktigste egenskapen til et Keshan-teppe, det kombinerer tradisjonen fra provinsen knyting og lidenskapen til knytteren. Et teppe fra Orienten legemliggjør dermed veverens sjel og provinsens normer og verdier. En vever bruker opptil fire år på ett eksemplar. 

Veverne får en designmal som er typisk for provinsen, som de bruker som veiledning. Denne designmalen brukes vanligvis bare én gang og deretter variert. På landsbygda lager nomadene derimot nomade-tepper uten mal, men utformingen av nabolandsbyene er like. I disse tilfellene er teppene like i farge og mønster.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });