Nain Tepper

2805 Tepper

document.querySelectorAll("article.product").forEach(function(t){let e=t.querySelectorAll(".variation-item"),a=t.querySelectorAll(".product-list-item");e.length>0&&e.forEach(function(t){t.addEventListener("click",function(){e.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")}),a.forEach(function(e){e.dataset.id===t.dataset.id?e.classList.add("active"):e.classList.remove("active")})})})});

Nain-tepper - medaljong i midten, blomstermotiver, svært høy knutetetthet

Knapt noe annet håndknyttet teppe er så verdsatt som Nain. Nain-tepper er blant Irans fineste håndverk. Byen ligger på grensen til en av Irans største ørkener, Dasht-e-Kavir. Knapt noen har sett et Nain-teppe i hvert fall på bilder.
 

Elegante Nain-tepper av høy kvalitet

Ønsker du å berike oppholdsrommet med et visuelt høydepunkt, vil du være interessert i Nain-tepper. Disse finvevde persiske teppene venter på deg med et kreativt utvalg av farger og varierte mønstre. Her i butikken finner du et bredt utvalg av disse teppene fra ledende merkevareprodusenter. Alle modellene venter på deg med høy material- og bearbeidingskvalitet, slik at de er enkle å ta vare på i hverdagen, robuste og slitesterke. Dens dekorative design fremhever hvert rom og skaper en innbydende og hjemmekoselig stil. Nedenfor finner du mer informasjon om egenskapene og fordelene med Nain-tepper.

Egenskapene til ekte Nain-tepper

Nain-tepper regnes som svært edle persiske tepper og kjennetegnes av den fineste kvalitet. Haugen deres er moderat høy. De omtales alltid kun med fullstendig kvalitetsklassifisering. Kvaliteten på en Nain 12la skiller seg betydelig fra den til en Nain 4la. " La " oversatt fra persisk betyr lag, tallet som presenteres indikerer det nøyaktige antallet tråder som danner en felles renningstråd. Jo mindre dette tallet er, desto tynnere og finere er varptråden og desto edlere og mer verdifullt er Nain-teppet. Antall tråder kan kontrolleres ved hjelp av frynsene, så tre par tråder indikerer et 6la teppe.

 

Nain-teppeverdien avhenger av kvalitetsklassifiseringen - antall knop per kvadratmeter varierer deretter. Mens en Nain 12la har rundt 200 000 knop, har en Nain 6la allerede et antall på 500 000 til 900 000 knop. Også her er Nain 4la med en knutetetthet på over 1 000 000 knop den edleste og mest verdifulle varianten. Siden slike verdifulle Nain-tepper knapt er knyttet i dag, er de nå svært sjeldne og derfor ekte samleobjekter. Med et Nain-teppe av ren silke øker verdien tilsvarende.

Nain-tepper og deres egenskaper

Nain-teppene er blant de fineste teppemodellene i verden. De er knyttet i dokumentert manuelt arbeid og har et spesielt høyt trådtall. Dette sikrer en slitesterk overflate med en behagelig følelse. Teppene fra vårt sortiment imponerer med utmerket gangkomfort. Nain-tepper er tilgjengelige som kort- og langluvet tepper, avhengig av om du foretrekker en myk eller lettstelt overflate. De persiske teppene er tilgjengelige i runde, firkantede og rektangulære former. Men vi fører også kompakte løpereog broer som du kan bruke til å dekorere korridorer og trapperom. Det spesielle med Nain-tepper er den kunstferdig bearbeidede silken og dets detaljerte mønster. Her er de viktigste fordelene med denne teppemodellen på et øyeblikk:

 • forseggjort og tett knute
 • kreative fargekombinasjoner og mønstre
 • kunstnerisk bearbeidet silke
 • Tilgjengelig i mange forskjellige størrelser, formater og varianter

   

Om bearbeiding av edle Nain-tepper

Tradisjonelt laget Nain-tepper er håndknyttet og er laget i vertikale rammer der de vertikale varptrådene og de horisontale vefttrådene er satt inn. Avhengig av ønsket kvalitet består disse av bomullsgarn eller silke. Knutene legges så rundt renningen og vefts etter mønsteret. Produksjonen av slike tradisjonelle Nain-tepper krever ullgarn av høyeste kvalitet. Silkeinneslutninger sørger for en spesielt vakker glans. Produksjonen av disse høykvalitetsteppene anses å være ekstremt arbeidskrevende. Det er ikke uvanlig at måneder, om ikke år, går før ferdigstillelse.

 

Real Nain-tepper kjennetegnes av en spesielt vakker glansut av. Dette er resultatet av en spesiell farging av garnet. Kun naturlige farger hentet fra plante-, mineral- og insektpigmenter brukes til farging. Den blå typiske for Nain-tepper kommer fra indigoplanten. Fargene blandes etter tradisjonelle oppskrifter.

 

De edle Nain persiske teppene kommer fra fabrikkene til den persiske oasebyen Nain. Tradisjonelt har de en tendens til å bli holdt i subtile toner som hvit, beige og blå. En medaljong er vanligvis jobbet inn i midten, omgitt av blomstermønstre og arabesker. Tepper uten medaljong er preget av fantasifulle design av blomster, ranker og blomster.

Knytterne til de persiske Nain-teppene

Nain-teppene finnes i ulike varianter avhengig av produksjonssted. Modellene fra den originale Habibian-fabrikken regnes som originale. Modellene fra naboverkstedene Kashmar og Tabs er like fine og av høy kvalitet. Her er en oversikt over variantene av Nain-teppene:

 • Brutalitet
 • Kaschmar
 • Kjør på
   

Riktig stell av Nain-teppet ditt

For å bevare skjønnheten til Nain-teppet ditt på lang sikt, er et håndterbart nivå av pleie nødvendig. Det bør støvsuges regelmessig i retning haugen for å fjerne støv og skitt. Det samme gjelder baksiden. Daglig støvsuging er imidlertid ikke nødvendig. For å beskytte haugen bør ikke støvsugeren stilles på høyeste nivå.

 

Væsker og små flekker kan enkelt fjernes med en lofri ullklut og varmt vann. Her bør du være forsiktig med å kun duppe for å unngå å gni inn i dypere lag. Det er forøvrig en helt normal prosess at et Nain-teppe falmer over tid. Noen ganger kan naturlig slitasje få teppet ditt til å se enda vakrere ut. Regelmessig vending beskytter den mot ensidig stress. Hvis Nain-teppet ditt trenger en mer intensiv eller fullstendig rengjøring, anbefaler vi å ansette en spesialisert tepperenser.

Nain-tepper - de fineste og edleste tepper fra den persiske oasebyen

Hvis du vil unne deg et edelt persisk teppe til stuen, bør du stole på de høykvalitets og stilige Nain-modellene. Det er et stort utvalg tilgjengelig her i butikken, så du finner raskt et eksemplar som passer perfekt til din innredningsstil. Dra fordel av topp kvalitet, attraktive priser og rask levering.

Hvor Nain-tepper brukes

Som regel er Nain-tepper ikke spesielt store. De har vanligvis en langstrakt form og er derfor svært populære som broer og løpere. Men handelen tilbyr også runde Nain-tepper og de med gulvflate på flere kvadratmeter, som for eksempel Nain-teppet med 200x300 centimeter.

 

Generelt kan Nain-tepper med sine vakre farger og edle mønstre integreres i ethvert levende konsept, for eksempel er Nain-teppet blått eller Nain-teppet silkeblått spesielt populære. Avhengig av hva du ønsker, kan de utstråle stilig eleganse med subtile farger eller sette aksenter med sterke farger. Nain-tepper er spesielt effektive i oppholds- og soveområder. Her lover de en høy grad av komfort på grunn av deres høye knutetetthet.

 

Et håndknyttet persisk Nain-teppe er håndverk på høyeste nivå. Det edle persiske teppet kombinerer den fineste knyting med enestående materialkvalitet og er derfor et av de vakreste teppene i verden. Vårt utvalg tilbyr deg et stort utvalg av individuelle deler i en rekke kvaliteter, former, størrelser og farger. Med kjøp av et ekte Nain-teppe tar du en bevisst beslutning til fordel for tradisjon, kvalitet og stilig eleganse. Vi vil gjerne gi deg råd på veien til ditt individuelle Nain-teppe.


 

$(window).on('load',function () { const $btnReadMore = $('.description-section .read-more'); const $categoryDescription = $('.description-section'); $btnReadMore.on('click', function() { $categoryDescription.toggleClass('read-mode'); if ($categoryDescription.hasClass('read-mode')) { $btnReadMore.text("Skjul"); } else { $btnReadMore.text("Vis mer..."); } }); });