Å få lagt teppe: Hva koster det i 2024?

10 May, 2024

Å få lagt teppe: Hva koster det i 2024?

Hvor mye koster det å legge teppe?

Tepper har lenge vært en viktig del av norske hjem, og tilfører varme og komfort til ethvert rom. Men hvor mye koster det å legge et teppe? Fra vegg-til-vegg-tepper i stuen til løpere i trappen, prisen kan variere avhengig av størrelsen og kvaliteten på teppet du velger.


La oss dykke ned i teppeverdenen og finne ut hvordan du kan få det perfekte gulvbelegget til hjemmet ditt uten å ruinere banken.

Teppedrømmen: Installasjon, kostnader og vedlikehold i korte trekk

Hvem har vel ikke drømt om følelsen av et koselig teppe under føttene på sine egne fire vegger? Men hvor mye koster det egentlig å legge et teppe? I denne guiden finner du alt du trenger å vite.

Å få lagt teppe - kostnader

Kostnadene for å legge tepper varierer - profesjonelle teppeleggere tar 100-300 NOK/kvm, mens gjør-det-selv-legging koster 200-800 NOK/kvm for materialer. Brukte tepper er et rimelig alternativ til 50 NOK/kvadratmeter. Gjør-det-selv-arbeid sparer penger, men krever dyktighet; dårlig installerte tepper kan føre til problemer. 


Det er dyrere å hyre profesjonelle, men det sikrer riktig installasjon. Ta hensyn til budsjett, ferdighetsnivå og prosjektets kompleksitet når du bestemmer deg.

Priser for installasjon av tepper - kostnadseksempel 20 m²:

For et heldekkende teppe på 20 m² må du regne med materialkostnader på rundt 4000-16000 NOK (200-800 NOK/kvm) for syntetisk teppe eller ullteppe. Profesjonell installasjon koster 2000-6000 NOK (100-300 NOK/kvm). 


Gjør-det-selv-arbeid sparer arbeidskostnader, men krever verktøy, ferdigheter og mer tid. Ekstra utgifter kan omfatte underlag, lister og rengjøring. Totalt sett må du regne med 6000-22000+ NOK for å få lagt et kvalitetsteppe på 20 kvm.

Faktorer som påvirker kostnadene:

1. Materialkostnader: Ulltepper er det beste og dyreste alternativet, og koster fra 400-800 NOK/kvm. Syntetiske tepper som nylon eller polyester er rimeligere med en pris på 200-500 NOK/kvm. Teppets luv, tetthet og kvalitet påvirker også prisen.


2. Arbeidskostnader: Gjør-det-selv-installasjon sparer arbeid, men krever verktøy, ferdigheter og betydelig innsats. Forvent å betale 100-300 NOK/kvm for profesjonell installasjon. Komplekse oppsett eller trapper øker arbeidskostnadene.


3. Geografisk beliggenhet: Byområder som Oslo har en tendens til å ha høyere arbeidspriser enn landlige regioner på grunn av høyere driftskostnader for bedrifter. Frakt av materialer kan også variere kostnadene på tvers av Norge.

Teppetyper og bruksområder:

Når du velger tepper, bør du ta hensyn til trafikknivået. Berber teppets sløyfefibre utmerker seg i korridorer med høy trafikk, men føles røffe under føttene. Plysjflor skaper luksus i formelle rom. 


Teksturerte tepper kamuflerer smuss godt i oppholdsrom med barn/kjæledyr. Frieze' tett tvinnede fibre motstår knusing, noe som gjør det perfekt for inngangspartier. På soverommet bør du prioritere komfort med myke, tette hauger fremfor slitestyrke.

Hvorfor tepper? Fordeler og ulemper med tepper:

Tepper gir varme, lydisolasjon og behagelig komfort under føttene - store fordeler for soverom og oppholdsrom. De krever imidlertid regelmessig støvsuging for å fjerne smuss, flass og andre allergener som samler seg i fibrene. 


Områder med høy trafikk slites raskere. Gjenstridige flekker fra søl skaper utfordringer ved rengjøring. Vei den innbydende atmosfæren tepper skaper opp mot potensielle vedlikeholdsbehov når du skal bestemme deg.

Øk levetiden og spar kostnader: Riktig pleie av tepper

  • Regelmessig støvsuging: Støvsug teppet minst én gang i uken for å fjerne smuss og skitt som kan slite på fibrene over tid.

  • Flekkrengjøring: Ta deg raskt av søl og flekker for å forhindre at de setter seg og blir vanskeligere å fjerne. Bruk skånsomme rengjøringsmidler og tørk av området i stedet for å gni for å unngå at flekken sprer seg.

  • Profesjonell rengjøring: Bestill profesjonell tepperens hver 6. til 12. måned for å rengjøre og friske opp teppene. Dette kan bidra til å fjerne smuss og allergener og forbedre luftkvaliteten innendørs.

  • Norske forbrukere bør bruke miljøvennlige rengjøringsprodukter og -teknikker som teppesjampo, eddikløsninger, mikrofiberkluter osv.

Ofte stilte spørsmål

Kostnaden per kvadratmeter kan variere avhengig av hvilken type teppe du velger. Syntetiske tepper kan koste fra 217.99 NOK til 435.98 NOK per kvadratmeter, mens ulltepper kan koste fra 544.98 NOK til 1089.95 NOK per kvadratmeter.

Tepper av god kvalitet kan koste alt fra 326.99 NOK til 1089.95 NOK per kvadratmeter. Faktorer som materiale, konstruksjon og merke kan påvirke prisen. Invester i et kvalitetsteppe for å få lang holdbarhet.

Å fjerne et limt teppe kan koste mellom 21.80 NOK og 43,60 NOK per kvadratmeter. Prosessen innebærer bruk av spesialverktøy og løsemidler for å løfte teppet på en trygg måte uten å skade den underliggende overflaten. Det anbefales å hyre fagfolk til denne jobben.